Kopie van Kopie van Foto contentpagina 620x375 px

Wat doe je precies als Projectcoördinator Export?

“Ik begeleid exportprojecten vanaf het eerste contact met de klant tot en met de oplevering van het gebouw. Dat betekent calculeren, werk voorbereiden, inkopen, het transport verzorgen en ervoor zorgen dat de montagemedewerkers weten wat ze moeten doen op de bouwplaats.”

Je vertelde dat je ook naar het buitenland reist voor je werk?

“Vóór corona zat ik inderdaad regelmatig een week in het buitenland. Ik ben onder andere in Ethiopië en Israël geweest. Tijdens de montagefase heb ik intensief contact met de klant en de supervisor om de voortgang en kwaliteit te bewaken. Daar hoort ook het bezoeken van de site bij. Soms zit daar ook een bestemming bij die niet zo stabiel is, zoals Haïti. Als ik daarheen ging moest ik altijd een tussenlanding maken in Atlanta. Daar kreeg ik te horen of het op dat moment veilig genoeg was om door te vliegen. Ik kon dus ook een keer met het eerste vliegtuig weer terug naar Nederland. Ook als je daar bent, moet je altijd alert zijn. Je kunt niet in je eentje zomaar op pad.”

Dan ben je niet bang aangelegd?

“Dat klopt inderdaad. Ik ben vrij rustig van aard, schrik niet zo snel. Wat dat betreft had ik gerust ambulancechauffeur kunnen worden! Ik zit trouwens wel bij het BHV-team, doe ik toch een stukje eerstehulpverlening.”

Welke kant kennen collega’s nog niet van jou?

“Ik ga graag naar festivals en concerten. Van grote evenementen zoals The Flying Dutch tot het kleinere Van Moll Fest (craft beer) en van ACDC tot Sting. Die laatste is trouwens echt mijn favoriet. Helaas ging het concert vorig jaar niet door, maar dat komt vast nog een keer.”

Hoe zie je de toekomst?

“Inmiddels werk ik hier al ruim dertig jaar. Ik heb fijne collega’s, plezier in mijn werk en iedereen zet zich in. In 1997 heb ik het bedrijf een keer verlaten om mijn geluk elders te beproeven, maar het gras bleek daar toch niet groener te zijn. Gelukkig was er een jaar later een functie vrij en mocht ik weer terugkomen. Nu blijf ik hier tot mijn pensioen!”

Lees ook de ervaring van andere collega's