Geplaatst op 04 februari 2021

Meer opslagcapaciteit voor Plant Trend in Aalsmeer

Plant Trend B.V. is een toonaangevend groothandelsbedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van plantarrangementen. Het bedrijf groeide op de bestaande locatie aan de Legmeerdijk in Aalsmeer uit zijn jasje. Er was met name behoefte aan meer opslagcapaciteit. Om die reden heeft Remco Ruimtebouw ter plekke fase 1 van een nieuwe uitbreiding gerealiseerd.

Strakke planning

“De bouwbegeleider die onze opdrachtgever in de hand heeft genomen, is een oud-directeur van Remco Ruimtebouw”, vertelt projectleider Arne van Harten. “Vandaar dat hij ons voor dit project wist te vinden. We hebben ook het ontwerp en het vergunningentraject voor onze rekening genomen. In dit geval is het grondwerk en bouwrijp maken niet door ons gedaan, maar door een andere partij. Net als wij werkten zij rechtstreeks voor de opdrachtgever, evenals de e- en w-installateurs. Er was een heel strakke deadline, omdat Plant Trend de nieuwbouw al in oktober in gebruik wilde nemen met het oog op de productie richting de drukke kerstperiode. Samen met de opdrachtgever en de nevenaannemers hebben we de planning dan ook van begin tot eind in een LEAN-sessie tot in detail uitgewerkt.”

Een typisch Remco project

“Er stond een kas van circa 1.700 m2 op de plek waar de uitbreiding moest komen. Die is eerst gesloopt, waarna het nieuwe pand tegen het bestaande gebouw is aangebouwd. In april is het heiwerk van start gegaan. We hebben gebruik gemaakt van het unieke bouwsysteem waar Remco Ruimtebouw naam mee heeft gemaakt; ideaal om razendsnel mee te bouwen en grote vrije overspanningen te overbruggen. Het gaat om een stalen hoofddraagconstructie met de kenmerkende samengelaste, trapezevormige spanten. Daarop zijn lange koudgewalste profielen aangebracht. Vervolgens is er gevelbekleding tegenaan gezet in de vorm van isolatiespandekens met daarop een enkelvoudige staalplaat. Maar sandwichpanelen als dak- en gevelbekleding zijn natuurlijk ook gewoon mogelijk met ons bouwsysteem.”

Twee fasen

Het nieuwe bedrijfspand omvat een magazijnruimte van 5.631 m2 – met aan de ene kant vijf laaddocks en aan de andere kant vijf transportdeuren – en een verdiepingsvloer van 540 m2, met daaronder een opstelling voor afvalcontainers en een toiletgroep. “Het gebouw is geheel in de kleuren van de huisstijl van Plant Trend; grijze wanden met deuren in de kenmerkende paarse kleur. In het oorspronkelijke plan was een pand met vier kappen voorzien, daar hebben we er nu twee van neergezet. De fundering hiervoor is reeds aangebracht. We hopen dat we in 2021 ook fase 2 van de uitbreiding mogen neerzetten. Het is natuurlijk toch het leukst als je het hele werk mag realiseren.”