Geplaatst op 08 september 2021

Onlangs is Operationeel Manager Jan Figee geïnterviewd door Industriebouw over de realisatie van een bedrijfsverzamelgebouw in Druten. Lees hieronder het hele artikel.

Unit 8

Momenteel werkt Remco Ruimtebouw in het Gelderse Druten keihard aan een splinternieuw bedrijfsverzamelgebouw van 2.232 m². Het gebouw, dat de naam Unit 8 heeft gekregen, omvat acht units die bedoeld zijn voor onder andere mkb-bedrijven en zzp-ers. Ook het buitenterrein van 2.570 m² is onderdeel van de scope van Remco Ruimtebouw. Het project wordt naar verwachting begin november opgeleverd.

Het project wordt uitgevoerd in opdracht van een projectontwikkelaar. “De eerste contacten stammen uit eind 2019”, vertelt Jan Figee, operationeel manager bij Remco Ruimtebouw. “In februari 2021 is de opdracht officieel pas verleend. De opdrachtgever wilde eerst al een deel van de units verkocht hebben voordat de bouw van start ging. In maart zijn de eerste palen de grond in gegaan.”

In rap tempo bouwen

Het pand is voorzien van een stalen constructie. Omdat gewerkt wordt volgens de conceptmatige aanpak van Remco Ruimtebouw kan in rap tempo worden gebouwd. “Er is gekozen voor een betonnen borstwering met sandwichelementen van staal. Ter verfraaiing van de gevel – qua kleuren een combinatie van zwart en antraciet – zijn houten lamellen aangebracht, dat geeft het geheel een net iets andere uitstraling. Het project is niet gelegen op een zichtlocatie waardoor het ontwerp meer praktisch dan architectonisch is.”

Multifunctioneel inzetbaar

De acht units hebben allemaal dezelfde omvang en beschikken ieder over een entree, een overheaddeur én een mezzaninevloer. “Voor de opdrachtgever was het belangrijk dat de units multifunctioneel inzetbaar zijn. Ze zijn dan ook zo vormgegeven dat de verdiepingsvloer zowel als kantoor maar bijvoorbeeld ook als opslag kan worden gebruikt. De units worden volledig casco opgeleverd. Inclusief meterkast maar de installatietechniek maakt geen onderdeel uit van onze opdracht. We hebben het pand al wel voorbereid op zonnepanelen, het is echter verder aan de kopers zelf om de inrichting te verzorgen.” Alle units zijn inmiddels verkocht.

Onbetrouwbare levertijden

Het buitenterrein wordt geheel verhard middels klinkerbestrating. Het wordt bovendien hermetisch afgesloten middels hekken en een geavanceerd toegangs-systeem. “Uniteigenaren kunnen middels hun mobiele telefoon de poort op afstand openen en sluiten.” De uitdaging ligt volgens Figee bij dit project vooral in het vasthouden van de levertijden. “Als gevolg van de huidige prijsontwikkelingen in de markt is het voortdurend onzeker of materialen daadwerkelijk op de afgesproken tijdstippen geleverd kunnen worden. Tot nu toe loopt gelukkig alles volgens planning. Daarnaast is het bijzonder dat de opdrachtgever ons zijn vertrouwen heeft gegeven, zodat we hem helemaal konden ontzorgen. Hij beoordeelde het voortraject onlangs nog met een tien. Daar zijn we trots op, dat is voor ons een bevestiging dat we ons werk goed hebben gedaan.”