Geplaatst op 07 mei 2021

Het hoofdkantoor van Harcotom BV, een bedrijf dat kunststof-, blik- en staalverpakkingen produceert, bevindt zich op bedrijventerrein Baanstee Noord in Purmerend. Om de Nederlandse, Belgische en Duitse markt ook in de toekomst te kunnen blijven bedienen, wordt de productie- en distributielocatie momenteel uitgebreid met een magazijnruimte van 4.860 m². Hoofdaannemer is Remco Ruimtebouw, die in de loop der tijd al meer panden bouwde voor de succesvolle onderneming.

Een typisch Remco gebouw

De samenwerking tussen Remco Ruimtebouw en Harcotom ontstond reeds in de jaren negentig, toen ze het eerste pand voor hen realiseerden. “We worden als eerste gebeld als er weer iets gebouwd moet worden, dus kennelijk doen we het goed”, aldus Martijn Lucassen, commercieel manager Remco Ruimtebouw. “Ook voor Pet Innovators, gevestigd in een naastgelegen pand, hebben we al een en ander mogen doen. Harcotom weet heel goed wat ze wil. In dit geval hebben ze duidelijk wat het eindresultaat moet zijn en aan wat voor eisen het moest voldoen, verder hadden we alle ruimte om hier invulling aan te geven. Zij kennen ons, wij kennen hen: dat is erg prettig werken.”

Functionaliteit voorop

De nieuwe, vrijstaande magazijnruimte beslaat 4.860 m², inclusief een kantoor van 50 m². Het pand is middels een brandwerende wand opgedeeld in twee afzonderlijke rechthoekige hallen, feitelijk twee grote open ruimtes. “De beide hallen beschikken ieder over een hellend zadeldak met een schijngevel. Het moet vooral een functioneel gebouw worden waar ze de komende jaren mee vooruit kunnen.”

Grote overspanning

“Qua constructie is gekozen voor een staalskelet, bestaande uit onze kenmerkende spanten in combinatie met wandregels, gordingen. De wanden maken we van sandwichpanelen en er komt een betonnen vloer in. Het streven was zo min mogelijk kolommen te plaatsen zodat Harcotom maximale ruimte heeft om producten op te slaan. In die zin is het echt een typisch Remco gebouw. Dankzij ons unieke staalbouwsysteem kunnen we hier overspanningen van maar liefst 41 meter mogelijk maken, met traditionele systemen red je dat niet.”

Turn-key oplevering

Naar verwachting levert Remco Ruimtebouw het gebouw in september 2021 turn-key op. Harcotom draagt zelf zorg voor de inrichting. “Tijdens het heien hebben we een week last gehad van vorst maar die achterstand hebben we al snel ingehaald. De bouw ligt nu helemaal op schema. Mede dankzij de inzet van het bouwteam, hetzelfde team dat betrokken was bij de vorige uitbreiding. Zij zijn perfect op elkaar ingespeeld.”