Geplaatst op 01 oktober 2020

Afgelopen week nam Algemeen Directeur Maarten Bakker uitgebreid de tijd om toekomstige bouwprofessionals over zijn vakgebied te vertellen. Studenten AD Bouwmanagement aan de Hogeschool Utrecht kregen in twee online gastcolleges de kans om Maarten Bakker vragen te stellen over onder andere hout- en staalbouw.

De opleiding Ad (Associate degree) Bouwmanagement leidt studenten op tot schakel tussen alle (bouw)partners. Ze leren niet alleen wat er nodig is om een bouwproces voor te bereiden en uit te voeren, maar ook hoe je complexe bouwprojecten opzet en hoe samenwerken in projectteams in zijn werk gaat.

Maarten Bakker: “We vinden het als bedrijf belangrijk om de volgende generatie bouwspecialisten verder te helpen. Dat doen we op verschillende manieren. Dit jaar zijn er bijvoorbeeld al vier studenten bij ons afgestudeerd en momenteel zijn er nog eens drie druk bezig om hun afstudeeropdracht binnen ons bedrijf uit te voeren. De onderwerpen zijn daarbij zeer divers: van inernational business bij Remco International tot een programmeeropdracht ter ondersteuning van onze BIM strategie. Persoonlijk krijg ik erg veel energie van het werken met studenten door tijdens gastcolleges kennis te delen. Daar maak ik graag tijd voor.

Een gastcollege levert altijd interessante vragen op en soms ook verrassende inzichten. Dat houdt ons ook scherp. Ik kreeg bijvoorbeeld de vraag of een houten draagconstructie erg brandgevoelig is. Dat valt gelukkig mee, hout is ook op dat gebied veilig en veelzijdig.

Doordat we een Design & Build organisatie zijn, kunnen studenten tijdens een stage of afstudeeropdracht het gehele bouwproces van eerste initiatief tot realisatie van dichtbij ervaren. Het is echt van toegevoegde waarde dat studenten niet alleen kennismaken met het ‘bouwproces op kantoor’, maar ook zien én ervaren hoe het op de bouwplaats gerealiseerd wordt. Een dag meehelpen op de bouw is in ons bedrijf dan ook vanzelfsprekend voor nieuwe collega’s en dat zijn stagiaires en afstudeerders voor ons ook. Je hoort er hier meteen bij.”