Geplaatst op 25 mei 2021

Daar sta je dan. Aan de start van de realisatiefase van een super gaaf pand in Berkel en Rodenrijs. Een pand dat voor de klant een van de grootste uitgaven in zijn leven zal zijn. En jij mag dat gaan leiden. Natuurlijk heb je al de nodige ervaring in je vak en heb je een professioneel team om je heen waarmee je het bouwproject gaat realiseren, maar bij die eerste kennismaking met de klant, heerst er naast een berg enthousiasme toch ook een gezonde spanning.

Het is inmiddels begin april 2020. We staan met de kinderschoenen in het corona-jaar. De meeste mensen om je heen zijn gelukkig nog gezond. Maar wat gaat het brengen? Zullen we als bouwbedrijf door mogen werken? Wat gaan levertijden doen onder mogelijke importrestricties? Desondanks gaan we het mooie weer tegemoet en hebben zowel de opdrachtgever als wij enorm veel zin in de realisatie van zijn nieuwe pand.

De zon schijnt en tot op heden mogen we gelukkig gewoon ons werk doen. Wel hebben we de nodige coronamaatregelen genomen en vergaderen op afstand is inmiddels gewoongoed geworden. Uit het braakliggend veldje schiet in razend tempo een gebouw omhoog. Naast de 100% vertrouwen die we nog steeds van de opdrachtgever genieten, worden de mensen op de bouw ook nog wekelijks getrakteerd op een heerlijke lunch! De dankbaarheid richting de mensen op de bouw die vanuit de opdrachtgever spreekt, maakt het dat ik met plezier werk. Deze opdrachtgever begrijpt het! Het zijn echt de mensen op de bouwplaats die het werk maken. En buiten dat het pand er super strak uitziet, beleven we ook nog eens een erg prettig bouwtraject met elkaar. We staan als opdrachtgever en opdrachtnemer niet tegenover elkaar, maar naast elkaar. Alles met open vizier! We respecteren elkaars mening en nemen net dat extra stapje voor elkaar. Dat is waar voor mij kwaliteit om draait.

Inmiddels heeft de opdrachtgever zijn intrek genomen in het nieuwe pand en zie je dat zijn werknemers genieten van hun nieuwe werkomgeving. Dat is geweldig om te zien! En nee, tijdens het bouwproces is echt niet alles perfect gelopen. Er hebben mensen last gehad van corona, viel de uitvoerder uit door langdurige gezondheidsklachten, er zijn leveringen later gekomen dan verwacht en ook hier hebben we wel eens een krasje en een deukje moeten repareren. Gelukkig heb je dan een team om je heen van collega’s en vaste onderaannemers waarmee je de klus klaart. We streven allemaal hetzelfde doel na, we vertrouwen elkaar en kunnen op elkaar rekenen.