Geplaatst op 25 maart 2022

Uitnodigend Retailgebouw in Duiven

Op bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf in Duiven bouwt Remco Ruimtebouw in opdracht van zusterbedrijf Janssen de Jong Projectontwikkeling een nieuw Retailgebouw van 2.800 m2 met ruimte voor meerdere huurders. De oplevering staat gepland voor het voorjaar van 2022.

Zusterbedrijven

Bij de ontwikkeling van het project gaan beide zusterbedrijven hand in hand. Een groot voordeel, volgens commercieel manager Jack van den Broek van Remco Ruimtebouw. “We kennen elkaar natuurlijk door en door”, zegt hij. “In een vroeg stadium kan Janssen de Jong Projectontwikkeling als projectontwikkelaar de expertise van Remco als aannemer benutten. Zo ontstaat er een open dialoog tussen alle partijen, zowel de eigenaar, de ontwikkelaar, als de bouwer”.

Robuuste architectuur

Voor het ontwerp is architect Palazzo Groep in de arm genomen. Rob Gerritsjans, regiomanager Midden en Oost Nederland bij Janssen de Jong Projectontwikkeling: “Palazzo Groep is een architect waarmee we al vaker succesvol hebben samengewerkt. Een groot voordeel is, dat ze uit Duiven komen en dus weten wat er gevraagd wordt in deze gemeente”. Palazzo ontwierp een robuust pand, waarin glas en staal domineren. De voorgevel aan de Nieuwgraaf is transparant en daardoor uitnodigend, met een doorlopende luifel als markant element.

Luifel als eyecatcher

Die luifel vereiste ook bouwkundig de nodige aandacht, volgens projectcoördinator Wilbert van Boxmeer. “Het detailleren van de aansluiting op de gevel was best ingewikkeld. De vorm, de materiaalkeuze en het kleurgebruik maken de luifel tot een eyecatcher. Verder is de constructie van het pand tamelijk traditioneel, met een stalen skelet, vliesgevels en stalen sandwichpanelen op de gevels”.

Casco oplevering

Remco Ruimtebouw levert het gebouw straks casco op. De huurders verzorgen zelf de installaties. Gerritsjans: “Iedere huurder heeft eigen, specifieke behoeften. Zo verkoopt een van hen tv’s en andere elektronica die zo veel warmte produceren dat een verwarmingsinstallatie niet nodig is. Wel hebben we met de huurders aan tafel gezeten om eventueel benodigde bouwkundige voorzieningen te coördineren. Ook is het dak en de dakbedekking geschikt gemaakt voor het plaatsen van zonnepanelen”.

Positieve rol gemeente

Gerritsjans prijst ten slotte de constructieve houding van de gemeente Duiven bij het tot stand komen van het project. “Vanaf de initiatieffase was gemeente Duiven zeer coöperatief, en ook de voortvarendheid waarmee zij het opgepakt hebben en hun bereidheid om op een positieve manier mee te werken waren groot. Ook zij zagen het belang om dit terrein aantrekkelijk te houden voor een groot winkelpubliek”.

Dit artikel verscheen in Industriebouw, februari 2022