download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube Staalbouwsysteem Turnkey internationaal

20 maart: Bewust Veilig Dag

19.03.19

Veiligheid is een belangrijk onderwerp waar we bij Remco Ruimtebouw continu aandacht aan besteden. Natuurlijk stellen wij alle middelen beschikbaar om veilig te werken, maar een ongeval zit vaak in een klein hoekje. Een ondoordacht moment, een kleine onoplettendheid of snel even iets willen afmaken….. Daarom zijn wij constant bezig om de bewustwording van onze medewerkers te vergroten.

Logo Bewust Veilig

Stilstaan bij veiligheid

Geen enkel bouwwerk is een mensenleven waard! Daar hameren we elke dag op. Daarom staan we op 20 maart a.s. samen met andere bouwers, installateurs, opdrachtgevers en ontwerpers extra stil bij veiligheid. Op deze dag vindt namelijk de derde editie van de landelijke ‘Bewust Veilig’ dag plaats. De campagneposters krijgen een prominente plaats in onze bouwketen en er vinden extra bezoeken en werkplekinspecties plaats op onze bouwplaatsen.

Veiligheid bij Remco Ruimtebouw

Wij zijn van mening dat veiligheid continu onder de aandacht moet blijven. Hoe we dat doen? Op tal van manieren. Door middel van een jaarlijkse veiligheidscampagne geven we aandacht aan het thema veiligheid. We maken bijvoorbeeld gebruik van de Veilig Werken app, houden werkplekinspecties en toolboxmeetings. Door in gesprek te blijven met onze medewerkers zorgen we er het hele jaar voor dat bouwen nog veiliger wordt.

Over Bewust Veilig

Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Bouw en Infra, Cumela, OnderhoudNL en Techniek Nederland hebben de handen ineen geslagen om jaarlijks, op de derde woensdag in maart, Bewust Veilig te zijn. De motivatie is dat iedereen aan het eind van de werkdag weer gezond en veilig naar huis moet kunnen en aan het eind van zijn loopbaan gezond en fit met pensioen. Het is van het grootste belang om ongelukken en arbeidsongeschiktheid te voorkomen, én om faciliteiten te bieden zodat mensen duurzaam inzetbaar zijn en blijven. Dat is een gezamenlijk belang van werkgevers én werknemers.

Lees meer over onze werkwijze

Groepsonderneming van Janssen de Jong