download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube Staalbouwsysteem Turnkey internationaal

45-jarig bestaan: Cees Boons

25.04.18

Op 30 november 2017 bestond Remco Ruimtebouw 45 jaar. We kijken met een aantal medewerkers terug op de verschillen van toen en nu. Lees hier meer over de ervaringen van Cees Boons!

Van alle medewerkers werkt Cees Boons het langst bij Remco Ruimtebouw. Op 1 maart 2018 mochten we proosten op zijn 40-jarig jubileum. En in zo’n lange tijd maak je heel wat mee én verandert er een hele boel.

“Op één jaar bij een architectenbureau en mijn militaire diensttijd na heb ik mijn hele carrière bij Remco Ruimtebouw gewerkt. En ze zijn nog niet van me af hier,” lacht Cees. Tegenwoordig heeft Cees de algehele leiding en adviseert hij klanten over de nieuwbouw van bedrijfspanden. Maar hij doet ook nog wat anders: “Gebouwen ontwerpen doe ik graag. En dan bedoel ik het prille begin van de ontwerpfase, de eerste opzet. Het technische tekenwerk laat ik aan mijn collega’s over.”

Projecten ‘waar iets mee is’
Op de vraag wat Cees het leukst vind in zijn werk, antwoordt hij: “Projecten met een uitdaging. Het liefst heb ik projecten die niet standaard zijn. Als er bijvoorbeeld ‘iets mee is’. Net als nu bij Bruins in Zaandam waar een windmolen op het perceel staat en waar ook nog een spoortunnel onder de grond ligt. Daar kan ik wel van genieten. Zeker als het ons dan toch lukt om iets moois te bouwen waar de klant tevreden mee is.”

Loyale collega’s
Daarom werkt Cees hier ook al veertig jaar, vertelt hij: “Ik hou van afwisseling: geen dag hetzelfde en geen klant hetzelfde. Als je dat vindt bij een bedrijf, dan hoef je niet verder te zoeken. En natuurlijk de collega’s, iedereen is loyaal en dat maakt Remco Ruimtebouw tot een fijn bedrijf.”

Naar de benzinepomp om te bellen
Was het altijd zoals het nu is? “Vroeger was het werk minder gejaagd”, volgens Cees. “Ik denk dat dat vooral met de komst van internet en de mobiele telefoon te maken heeft. Tegenwoordig is iedereen overal en altijd bereikbaar. Als er ergens iets niet lekker loopt, wordt er meteen gebeld. Alles heeft spoed. Vroeger kon je eerst een benzinepomp of een telefooncel gaan zoeken om te bellen. Dan moest er wel echt wat aan de hand zijn voor je dat deed. Maar ik wil niet zeggen dat het vroeger beter was hoor. De bouw is een innovatieve sector, de manier van werken is veranderd, materialen zijn verder ontwikkeld en ook op het gebied van veiligheid is er gelukkig veel verbeterd.”

We hopen nog vele jaren van zijn kennis en kunde te mogen genieten. Cees, bedankt voor je inzet en de terugblik die je ons gunde!

Groepsonderneming van Janssen de Jong