download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube Staalbouwsysteem Turnkey internationaal

45 jarig bestaan: Cor Schelhaas

28.03.18

Op 30 november 2017 bestond Remco Ruimtebouw 45 jaar. We kijken met een aantal medewerkers terug op de verschillen van toen en nu. Lees hier meer over de ervaringen van Cor Schelhaas!

Op 20 oktober 1986 trad Cor Schelhaas in dienst bij Remco Ruimtebouw. Hij heeft tijdens de 31 jaar die hij als Montage Uitvoerder werkt heel wat mooie bouwwerken voor Remco Ruimtebouw gerealiseerd. Cor geniet van de vrijheid binnen zijn functie en vindt het heerlijk om buiten te werken.

Land verkennen
Cor heeft regelmatig projecten in het buitenland gerealiseerd. “Ik heb veel in Afrika gewerkt. Vanwege de veiligheid is het daar meestal niet mogelijk in het weekend het land te bezichtigen. Dat is wel eens jammer. In andere landen kan dit vaak wel. Dan huren we een auto en bezoeken we bezienswaardigheden en mooie stranden.“

Anekdote
Lachend vertelt Cor over de keer dat hij met een collega in Duitsland reed op weg naar een nieuw project. “We reden met 120 km per uur toen mijn collega voor de gein zijn hoofd een stukje uit het raam stak. Niet zo handig, want hierdoor waaide zijn bril weg. Zijn vrouw heeft snel een oude bril opgestuurd, maar het duurde natuurlijk een paar dagen voordat deze op de bouwplaats arriveerde. Aangezien mijn collega vrij weinig zag zonder bril, kon hij de eerste dagen niet alle werkzaamheden uitvoeren.“

Sjouwen
Cor is er blij mee dat er veel veranderd is op het gebied van veiligheid. Het werk is hierdoor ook fysiek minder zwaar. “In mijn beginjaren stond er vaak geen of slechts hele korte tijd een kraan op de bouwplaats. We moesten dan zelf alles via de ladder naar boven sjouwen. Dat is gelukkig verleden tijd!”

Tot slot
Cor, bedankt voor je jarenlange inzet! We hopen nog lang van je kennis en kunde te mogen genieten.

Groepsonderneming van Janssen de Jong