download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube Staalbouwsysteem Turnkey internationaal

45 jarig bestaan: Jaap Boertien

15.02.18

Op 30 november 2017 bestond Remco Ruimtebouw 45 jaar. We kijken met een aantal medewerkers terug op de verschillen van toen en nu. Lees hier meer over de ervaringen van Jaap Boertien!

Binnen Remco Ruimtebouw houdt Jaap Boertien zich bezig met de werkvoorbereiding én uitvoering van bouwprojecten tot en met de realisatie. Op 1 juni 2018 is het alweer 30 jaar geleden dat hij in dienst trad. Jaap is zowel op kantoor als op de verschillende bouwplaatsen een graag geziene collega. Hij beschikt over enorm veel kennis en ervaring die hij graag met zijn collega’s deelt.

Montage
Met een twinkeling in zijn ogen blikt Jaap met ons terug op zijn jaren bij Remco Ruimtebouw. “Zo’n 20 jaar geleden werkte ik nog in de montage. We bouwden destijds veel in Oost-Duitsland en verbleven daar dan in de kost. Meestal sliepen we in een hotel, maar het gebeurde ook wel eens dat we bij mensen thuis konden slapen. Ik heb geweldige herinneringen aan die tijd, we hebben prachtige panden gebouwd en heel wat afgelachen!”

Spannende verhalen
Op ons verzoek om een voorbeeld te noemen, vertelt hij over de keer dat hij met een collega bij iemand thuis bleef slapen. “De bewoner had wel wat weg van Dracula en we vonden hem best griezelig. Hij woonde in een groot houten huis met hoge plafonds. De badkamer bevond zich in de kelder. Daar stond ook een houten kist waar we grapjes over maakten en spannende verhalen bij verzonnen. Hartstikke leuk, totdat mijn collega ´s nachts een keer naar de wc moest. Ik werd daar wakker van, ging zelf ook naar de wc en besloot me achter de deur te verstoppen. Mijn collega dacht echter dat ik de griezelige man was en stond echt doodsangsten uit! Achteraf hebben we hier nog heel vaak om gelachen.”

Hulpmiddelen
Jaap vertelt dat met name op de bouwplaats zaken tegenwoordig veel anders zijn dan vroeger. “Het werk is fysiek minder intensief. Er wordt meer gebruik gemaakt van hulpmiddelen. Waar we vroeger met de ladder werkten, gebruiken we tegenwoordig hoogwerkers. En hijswerkzaamheden met hijsbanden zijn ook verleden tijd, hier zijn balkklemmen voor in de plaats gekomen. Ook op het gebied van isolatie is veel veranderd. Vroeger werkten we echt met glaswoldeken e.d., tegenwoordig plaatsen we sandwichpanelen. Hierdoor hebben we ook minder grote bouwploegen dan vroeger.”

Acrobaten
Het allerbelangrijkste vindt Jaap het verschil in de bewustwording omtrent veiligheid op de bouwplaats. “Vroeger hadden we hier geen aandacht voor. We leken soms wel een stel acrobaten en waren ons ook niet bewust van het feit dat het mis kon gaan. Tegenwoordig werkt iedereen aangelijnd en gebruiken we veiligheidsnetten. Een hele goede ontwikkeling!”

Tot slot
Jaap gaat dagelijks nog steeds met veel plezier naar zijn werk. De vrijheid die hij krijgt en het feit dat hij zijn eigen tijd kan indelen, maakt dat geen dag hetzelfde is. Daarnaast vindt hij het nog steeds geweldig om een gebouw vanuit het niets te zien verrijzen. We hopen nog vele jaren van zijn kennis en kunde te mogen genieten. Jaap, bedankt voor je inzet en de terugblik die je ons gunde!

Ook interessant

Groepsonderneming van Janssen de Jong