download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube Staalbouwsysteem Turnkey internationaal

Blog: een sterk staaltje beton

05.04.19

Eerlijk is eerlijk. Ik moest er zelf destijds ook even aan wennen. Aan beton. In combinatie met staal welteverstaan. Ik werk tenslotte al meer dan veertig jaar bij Remco Ruimtebouw en dat is toch een staalbouwbedrijf pur sang. Maar u ziet de borden met bouwcombinatie Hercuton – Remco Ruimtebouw waarschijnlijk ook weleens staan.

Waarom? Klanten willen niet altijd meer alleen in staal bouwen. Ze hebben bijvoorbeeld een pand voor ogen met een opslaghal in staal en een kantoor van beton. Dat merken onze collega’s van zusterbedrijf Hercuton (u weet wel, die van het beton) ook. Zij krijgen ook weleens de vraag of zij niet een gedeelte in staal kunnen realiseren. Aangezien we allebei niet graag nee zeggen, slaan we in zo’n geval de handen ineen.

Goede buren

We zijn natuurlijk beiden al lange tijd onderdeel van het Cluster Bedrijfshuisvesting van Janssen de Jong Groep. We zitten al een aantal jaren in hetzelfde bedrijfspand, gemakkelijker kun je een samenwerking niet maken. We bouwen ieder ons eigen type bedrijfspand en als de klant erom vraagt realiseren we samen een hybride gebouw. Inmiddels hebben we samen al aardig wat mooie projecten neergezet.

Nu vraagt u zich misschien af hoe we dat aanpakken. Wie doet wat? Wat komt er kijken bij zo’n hybride gebouw? Ik leg het u uit.

LEGO en Meccano

Even heel simpel: de werkwijze van Hercuton kun je vergelijken met LEGO, die van Remco Ruimtebouw met Meccano. Stel je nu eens voor dat je iets gaat bouwen van LEGO én Meccano samen. ‘Maar dat werkt toch niet?’ is waarschijnlijk het eerste wat in je opkomt. Toch is het heel goed mogelijk. Onze engineers construeren zo dat het ‘naadloos’ op elkaar aansluit.

Natuurlijk zijn er aspecten waar we nieuwe oplossingen voor moesten bedenken. Bij de punten waar beton en staal samenkomen, konden we bijvoorbeeld niet met de traditionele koppelingsmaterialen werken. Aan de andere kant biedt de combinatie ook voordelen. Door een deel van het beton te vervangen door staal is vaak een minder zware fundering nodig. Staal vervangen door beton geeft weer anderemogelijkheden. Op een betonnen dak kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een parkeerdek realiseren.

Bij wie moet ik zijn?

In principe maakt het niet of u voor een nieuw bedrijfspand aanklopt bij Hercuton of bij ons. Als het een hybride gebouw wordt, dan gaan we samen aan de slag. De omschakeling van beton naar staal of andersom zou normaal de nodige problemen opleveren, maar bij ons gaat dat moeiteloos omdat we dicht bij elkaar zitten en elkaar door en door kennen.

Dus die borden met Bouwcombinatie Hercuton – Remco Ruimtebouw? Wen er maar, u blijft ze zien! Net als onze ‘eigen’ borden uiteraard.

Neem contact op

Groepsonderneming van Janssen de Jong