download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube Staalbouwsysteem Turnkey internationaal

Blog: verbouwing zonder perikelen

05.11.18

Momenteel wordt ons kantoor verbouwd. Grote kans dat u nu denkt: “Succes Cees, dat wordt maanden in de rotzooi zitten.” En ik begrijp dat u dat denkt, want bij het woord verbouwen sta ik zelf ook niet meteen te juichen.

Aan de andere kant van de tafel

Maar waarom vertel ik dit? Omdat ik door deze verbouwing ineens aan de andere kant van de tafel zit. Ik ben nu de opdrachtgever die erop moet vertrouwen dat het allemaal goed verloopt en dat het eindresultaat is wat ik verwacht. Ik kan me dus nog beter voorstellen hoe ónze opdrachtgevers zich voelen als ze hun handtekening zetten onder het contract voor hun nieuwproject. Dat vergt een hoop vertrouwen.

Strakke planning

Toch valt de verbouwing hier reuze mee. Het hele project is namelijk tot in de puntjes voorbereid. En dan bedoel ik ook echt tot in het kleinste detail. Om een voorbeeld te noemen: doorwerken tijdens een verbouwing is geen doen, tenzij je ons ’s ochtends allemaal in een overall hijst en ’s avond weer afstoft. Maar zonder gekheid, ons werk gaat gewoon door. Er was dus een andere werkplek nodig. En die werd geregeld. Kort voordat ze begonnen met het sloopwerk, werden onze meubels verhuisd naar de kantine. Daar is een compleet kantoor ingericht voor tijdelijk gebruik. Daarnaast is er een hele strakke planning. We weten tot op de dag nauwkeurig wie wat komt doen. Compliment voor de projectcoördinator.

Verbouwen zoals het hoort

Stiekem zag ik best tegen de verbouwing op. En nu we er eenmaal middenin zitten, valt het allemaal reuze mee. Ik kan gewoon doorwerken op een nette plek. Ik had eindelijk een aanleiding om mijn bureau en kasten een keer (grondig) op te ruimen. En over niet al te lange tijd heb ik een frisse en moderne werkplek. Dit is verbouwen zoals het hoort en niet zoals het bekend staat.

Verbouwing Remco Ruimtebouw

Maak het waar

Mijn ervaring ‘aan de andere kant van de tafel’ is dus positief. En dat is wat mij betreft het belangrijkst, of het nu om een verbouwing gaat of om de bouw van een compleet nieuw bedrijfspand. Het draait allemaal om vertrouwen en of je dat waarmaakt.  

Volledige transparantie

En nog even voor de kritische lezers onder u. De verbouwing ligt in handen van onze collega’s van zusterbedrijven pvvT en ServicebouwPlus. Dus ja, van enige belangenverstrengeling is hier zeker sprake. Maar eerlijk is eerlijk, als de verbouwing niet zo soepel was verlopen dan had ik überhaupt geen tijd en plek gehad om dit blog te schrijven.

Benieuwd naar het eindresultaat? Kom gerust eens kijken!

Neem contact op

Groepsonderneming van Janssen de Jong