download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube Staalbouwsysteem Turnkey internationaal

Bouwcombinatie Hercuton/Remco Ruimtebouw bouwt headquarters Team Sunweb

20.07.18

Team Sunweb heeft Bouwcombinatie Hercuton / Remco Ruimtebouw opdracht verstrekt haar nieuwe hoofdkantoor turn-key te bouwen. Naast huisvesting voor kantoorpersoneel krijgt het pand een Experience Center én een bedrijfshal voor opslag en logistiek.

Deventer

De nieuwbouw wordt op een zichtlocatie pal langs de A1 in Deventer gerealiseerd op Bedrijvenpark A1. Het kantoor heeft een oppervlakte van ca. 860 m2 en de bedrijfshal telt ca. 620 m2. Bijzonder aan het gebouw is het Experience Center. Dit biedt bezoekers een uniek kijkje achter de schermen bij een professionele wielerploeg. Het Experience Center biedt partners de mogelijkheid om nieuwe producten te presenteren en gasten te ontvangen.

Conceptmatige aanpak

Hercuton en Remco Ruimtebouw zijn beiden onderdeel van het Cluster Bedrijfshuisvesting van Janssen de Jong Groep. Hercuton is gespecialiseerd in conceptmatig nieuwbouw in prefab beton en Remco Ruimtebouw in conceptmatige nieuwbouw in staal. Bij dit project bundelen beide bedrijven de krachten om tot de optimale nieuwbouw voor Team Sunweb te komen. Na de bouwvak wordt gestart met de heiwerkzaamheden.

Tour de France

“Als echte liefhebbers van wielrennen trekken wij graag de parallel tussen de wielersport en onze conceptmatige werkwijze,” vertelt Ivo van der Mark, Algemeen Directeur van het Cluster Bedrijfshuisvesting. “Een gedegen voorbereiding, het beste materiaal en optimale samenwerking zijn in beide gevallen van essentieel belang om topprestaties te leveren, want alleen dan blijf je op voorsprong. We zijn er trots op dat Team Sunweb bewust voor onze conceptmatige aanpak gekozen heeft en zijn ervan overtuigd dat de bouw net zo voortvarend zal gaan als Team Sunweb tijdens de Tour de France.”

Leuk detail

Hercuton is sponsor van de Elite / beloften opleidingsploeg van Wielervereniging De Jonge Renner. Deze vereniging is toonaangevend in talentontwikkeling. Zo heeft Martijn Tusveld, inmiddels lid van Team Sunweb, ook een opleiding gevolgd bij De Jonge Renner. Dit maakt voor Bouwcombinatie Hercuton / Remco Ruimtebouw de binding met Team Sunweb nog groter.

Groepsonderneming van Janssen de Jong