download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube Staalbouwsysteem Turnkey internationaal

Remco Ruimtebouw bouwt BREEAM Outstanding voor Oldenburger | Fritom

09.07.18

Remco Ruimtebouw heeft van Oldenburger | Fritom opdracht gekregen om in Veendam de eerste fase van een nieuw logistiek centrum te bouwen. Het all electric onderkomen van de logistiek dienstverlener wordt een hoogstandje in duurzaamheid. Het nieuwe distributiecentrum heeft een oppervlakte van 5.000 m2 en wordt 15 meter hoog. Het biedt ruimte aan ruim 15.000 palletplaatsen en 6 loadingdocks. Daarnaast zal het complex bestaan uit crossdock faciliteiten, een logistiek trainingscentrum en diverse kantoorruimtes.

BREEAM Outstanding

Het ontwerp van het logistiek centrum heeft een hoge duurzaamheidsambitie: BREEAM Outstanding. Deze normering valt in de hoogste duurzaamheidscategorie, klasse 5. Niet alleen voor opdrachtgever Oldenburger | Fritom, maar ook voor Remco Ruimtebouw is dit een primeur. Niet eerder bouwde het staalbouwbedrijf uit Nieuwkuijk volgens deze vijf-sterren classering.

Het distributiecentrum wordt uitgerust met automatisch dimmende LED verlichting en zal volgens de laatste duurzaamheidscriteria geen gasaansluiting hebben. Wel wordt er een warmtepomp geïnstalleerd, een geavanceerd luchtklimaatsysteem en een supervlakke warehousevloer. Ook zal Oldenburger | Fritom op haar terrein een circulaire milieustraat inrichten voor optimale afvalverwerking. Hoewel de warehousing activiteiten aanvankelijk semi-automatisch worden ingevuld, worden meteen de nodige installaties gerealiseerd om in de toekomst volautomatische logistieke oplossingen te kunnen bieden.

Intensieve projectbegeleiding

Remco Ruimtebouw realiseert de nieuwbouw turn-key, ze coördineren en begeleiden het bouwtraject van begin tot eind. Bij een BREAAM Outstanding ambitie betekent dat een intensief traject. “Om bij elk onderdeel het best haalbare resultaat te behalen, zijn we al vanaf de tekentafel in nauw overleg en dat zal ook tijdens de realisatiefase zo blijven”, vertelt Cees Boons, Business Unit Manager bij Remco Ruimtebouw. “Aan het vaste projectteam hebben we in dit geval onze BREAAM-NL Expert toegevoegd voor de BREAAM-begeleiding.”

Duurzame samenwerking

Oldenburger | Fritom is een financieel gezond familiebedrijf dat in 2017 haar 100e verjaardag vierde. Sindsdien mag het zich bij koninklijke beschikking hofleverancier noemen. Het bedrijf optimaliseert en verbetert de dienstverlening voortdurend. Klanten kunnen er terecht voor hun gehele supply chain. “Een perfecte match met Remco Ruimtebouw. Al bestaan wij ‘slechts’ 45 jaar, onze drijfveren zijn dezelfde: door turn-key te bouwen ondersteunen wij de klant van begin tot eind, van ontwerp tot oplevering én nazorg”, aldus Boons.

De samenwerking tussen Oldenburger | Fritom en Remco Ruimtebouw is dan ook net zo duurzaam als het nieuw te bouwen pand. Sinds de jaren negentig bouwde Remco Ruimtebouw al diverse stalen bedrijfshallen voor het transportbedrijf.

De planning

Remco Ruimtebouw start in juli met de grondwerkzaamheden en de nieuwbouw wordt in het eerste kwartaal van 2019 opgeleverd.

Groepsonderneming van Janssen de Jong