download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube Staalbouwsysteem Turnkey internationaal

Vijf vragen aan Jeroen Wigmans

07.02.19

Elke maand stellen we 5 vragen aan een van onze collega’s bij Remco Ruimtebouw. Deze maand is dat onze jongste collega, werkvoorbereider Jeroen Wigmans. Hij zorgt ervoor dat al het materiaal voor onze projecten op tijd besteld wordt. Uiteindelijk moet het gebouw als een compleet pakket geleverd worden, wat als het ware in één keer neergezet kan worden op de bouwlocatie. Nauwkeurig werk dus.

1. Wat wilde je vroeger graag worden?

Tuinarchitect of kok. Mijn opa had een grote tuin en daar waren we vaak samen aan het tuinieren. En hoewel ik graag in de keuken sta, is kok het ook niet geworden. Uiteindelijk heb ik voor de opleiding Architectuur gekozen. Mijn opa was vroeger timmerman en daar is mijn interesse voor de bouw ontstaan.

2. Je vindt jouw functie natuurlijk het allerleukst, maar als je zou moeten kiezen: met welke collega zou jij een dagje willen ruilen?

Dan zou ik denk ik wel willen ruilen met onze projectcoördinator export. Het lijkt mij wel een uitdaging om vanuit Nederland de projecten in het buitenland in goede banen te leiden. Stel dat er een doos schroeven ontbreekt. In Nederland kun je meestal snel schakelen en bestel of pak je de schroeven uit het magazijn en rijd je naar de bouw om het af te geven. Maar als je  ergens in Ethiopië aan het bouwen bent is dat toch een ander verhaal. En je moet als projectcoördinator ook weleens het project in het buitenland bezoeken. Niet verkeerd toch?

3. Wat was je eerste opdracht bij Remco Ruimtebouw?

De nieuwbouw van TV Nederhorst: een tennishal met twee binnenbanen en een clubhuis. Een heel mooi project waar ik ook echt trots op ben.

4. Werken bij Remco Ruimtebouw is leuk, omdat:

Er veel diversiteit is qua projecten. De omvang varieert van 1.000 tot 20.000 m² en we bouwen van Zaandam tot op Curaçao. Als nieuwkomer word je hier goed begeleid. Als onderdeel van mijn inwerkprogramma heb ik bijvoorbeeld ook een dag meegelopen in de montage bij TV Nederhorst. Zo leer je het bouwproces echt van alle kanten kennen. Ook krijg je veel vrijheid en wordt je mening gewaardeerd.

5. Waar ben je in het weekend vaak te vinden?

Met vrienden op stap of naar een attractiepark. En natuurlijk bij Ajax op de tribune, maar dat ligt wel een beetje gevoelig bij mijn PSV-collega’s.

Meer lezen over hoe het is om bij Remco Ruimtebouw te werken? Kijk dan hier.

Groepsonderneming van Janssen de Jong