download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube Staalbouwsysteem Turnkey internationaal

Werkzaamheden Sparkling Biomass gestart!

13.05.19

Sparkling Biomass B.V. is gestart met de bouw van een warmtekrachtinstallatie in Duiven. Remco Ruimtebouw zorgt voor de behuizing van deze centrale. Hiervoor is een deel van het bestaande gebouw gedemonteerd wat op een later moment, na de bouw van de installatie, wordt herbouwd.

Herbouw Sparkling Biomass

Duurzaam initiatief

Op het bedrijventerrein Innofase in Duiven komen ondernemingen samen die actief zijn op het gebied van energie- en milieutechnologie. Sparkling Biomass B.V. is een van die bedrijven. Zij realiseren een 15 MWth biomassa gestookte warmtekrachtinstallatie. Deze installatie wordt gestookt op houtresten uit de gemeente Duiven en omgeving. De installatie kan uiteindelijk jaarlijks 12.500 MWh elektriciteit en 87.600 MWh warmte produceren.

Planning

De werkzaamheden aan de warmtekrachtcentrale en de behuizing wisselen elkaar af. Begin mei heeft Remco Ruimtebouw een deel van de staalconstructie geplaatst. Vervolgens wordt de installatie opgebouwd en in augustus hervatten we onze werkzaamheden aan de staalconstructie en zullen we het geheel wind- en waterdicht maken.

Over Sparkling Biomass

Sparkling Biomass heeft een heldere doelstelling: het produceren van hernieuwbare energie uit biomassa. Daarnaast stelt Sparkling Biomass zich tot doel om industriële droogprocessen te beheren. De geproduceerde warmte wordt op de meest gunstige manier afgezet voor industrieel drogen en op termijn mogelijk voor stadsverwarming.

Meer informatie

Benieuwd wat Remco Ruimtebouw voor u kan betekenen? Bel dan naar +31 (0) 88 004 93 00 of mail naar info@remco.jajo.com.

Groepsonderneming van Janssen de Jong