download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube Staalbouwsysteem Turnkey internationaal

Nieuwbouw DC Miles

Tiel

Op een van de laatste grote percelen van bedrijvenpark Medel in Tiel verrijst binnenkort distributiecentrum DC Miles van maar liefst 22.000 m2. Bouwcombinatie Hercuton / Remco Ruimtebouw – beiden onderdeel van het cluster Bedrijfshuisvesting van Janssen de Jong Groep - realiseert het gebouw voor de Europese tak van een belegger van wereldformaat.

Samenwerking

Het betreft een ontwikkeling van Over Engh Vastgoed BV en is in samenwerking met Industrieschap Medel tot stand gekomen. Jones Lang LaSalle B.V. en Savills plc zijn namens de belegger bij het project betrokken en met verschillende potentiële huurders in gesprek. Ivo van der Mark, Algemeen Directeur van het Cluster Bedrijfshuisvesting:: “De samenwerking tussen alle betrokkenen is erg goed verlopen. Ook gemeente Tiel en Industrieschap Medel hebben alle medewerking verleend voor een snelle en soepele overdracht.”

TIS

 

Ook bij deze nieuwbouw gaat Bouwcombinatie Hercuton / Remco Ruimtebouw voor hoge kwaliteit. Zij realiseert het pand conform de wet Kwaliteitsborging voor Het Bouwen (Wkb). Seconed (TIS) is bij de nieuwbouw betrokken en verzorgt de toetsing middels Technical Inspection Services (TIS). Ivo van der Mark: “Duidelijkheid over verantwoordelijkheden gaat de bouw verder helpen. We komen hiermee weer een stap verder richting hogere klanttevredenheid in de bouw.”

BREEAM Good

De nieuwbouw wordt op Bedrijvenpark Medel in Tiel op een kavel van 35.595 m2 gerealiseerd. De constructie, de wanden en het dak zijn volledig opgebouwd uit staal. Het pand is rondom voorzien van een betonnen plint. In het gebouw komt 774 m2 kantoorruimte en 2.730 m2 mezzanine. Het distributiecentrum is volledig gesprinklerd en beschikt over een laadkuil met 21 docks. Het pand is vanaf juli 2018 beschikbaar voor verhuur. De duurzaamheidsambitie is BREEAM Good.

Bouwcombinatie Hercuton en Remco Ruimtebouw

Remco Ruimtebouw werkt in dit traject nauw samen met zusteronderneming Hercuton. Zij vormen samen met ServicebouwPlus, Hafkon International en Ocmer het cluster Bedrijfshuisvesting van Janssen de Jong Groep. Ivo van der Mark: “Hercuton heeft recent op Dordtse Kil III een pilotproject voor Wkb in gebouwklasse 2 gerealiseerd. De opgedane kennis en ervaring wordt nu samen met Remco Ruimtebouw benut.”

Turn-key

Remco Ruimtebouw heeft in de loop der jaren bewezen een betrouwbare en specialistische partij te zijn voor projecten van deze omvang. Al sinds haar oprichting in 1972 realiseert zij bedrijfshuisvesting met behulp van een staalbouwsysteem. Veel elementen worden vooraf in de fabriek gefabriceerd. Deze prefab-onderdelen - zoals de staalconstructie en wand- en dak elementen - worden vervolgens op maat op de bouwplaats aangeleverd en door eigen bouwteams gemonteerd tot één geheel. Het gebouw wordt volledig turn-key opgeleverd.

Bedrijvenpark Medel

De centrale ligging van Tiel maakt Bedrijvenpark Medel een goede vestigingslocatie voor veel bedrijven. Tiel is gelegen ten Zuid Oosten van Utrecht direct aan de A15. Bedrijvenpark Medel is zeer goed bereikbaar met eigen vervoer en is optimaal ontsloten via de snelweg A15. Tevens is het bedrijvenpark goed bereikbaar per water d.m.v. de laad- en loskade voor containers aan het Amsterdam Rijnkanaal. De laatste paar jaren heeft bedrijvenpark Medel zich ontwikkeld en gevestigd als één van de logistieke toplocaties van Nederland.

De Planning

De grondoverdracht heeft plaatsgevonden op 16 november 2017 en inmiddels is gestart met het heiwerk. De oplevering vindt juli 2018 plaats.

www.hercuton.nl
www.overengh.com
www.jll.nl
www.savills.nl

Meer informatie

Benieuwd wat Remco Ruimtebouw voor u kan betekenen? Bel dan naar +31 (0) 88 004 93 00 of mail naar info@remco.jajo.com.

Groepsonderneming van Janssen de Jong