download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube Staalbouwsysteem Turnkey internationaal

Nieuwbouw brouwerij Kilinto III

Addis Abeba

Remco Ruimtebouw heeft een brouwhuis, utility-gebouw, een gebouw voor productielijnen en opslag en vele meters pipebridges gerealiseerd op een bestaande brouwerij in Ethiopië. De opdrachtgever is geen onbekende van ons. Eerder realiseerden wij al Kilinto I (21.366 m2) en Kilinto II (20.407 m2). Op ditzelfde terrein is ook Kilinto III gebouwd.

Uitbreiding brouwerij

Kilinto III is een soortgelijke kopie van de eerder gerealiseerde fases. Met deze uitbreiding wordt ook al rekening gehouden met het verhogen van de productie ten behoeve van fase 4. Voor deze fase hoeft dan geen nieuwbouw gepleegd te worden, het kan gerealiseerd worden in de gebouwen van fase 1,2 en 3. Met deze uitbreiding is de opdrachtgever in staat om maar liefst 6.000.000 hl bier per jaar te produceren. Dat is gemiddeld 1.650 m3 (38 zwembaden!) bier per dag!

Fase 3 bestaat uit:

  Gebouw Ton staal
1. Brouwhuis 85
2. Utility-gebouw 42
3. Powerhouse  18
4. Productie- en opslagruimte 516
5. Waterzuiveringsinstallatie 15
6. Moutinname en -transportbrug 50
7. Leidingbruggen 170

 

De 90 zeecontainers met de totaal 896 ton staal werden in 19 fases getransporteerd en waren gemiddeld zo’n negen weken onderweg.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De opdrachtgever is voorstander van onze samenwerking met de lokale arbeiders. Hierdoor creëren we een bron van inkomsten voor de lokale betrokkenen en doen ze veel ervaring op tijdens de montage. Onze supervisors zorgen voor de bouwbegeleiding en bewaken de veiligheid, kwaliteit en planning.

De opdrachtgever is zeer tevreden over zijn eerdere ervaringen met Remco Ruimtebouw. Dit alles zorgde ervoor dat wij ook deze nieuwbouw mochten realiseren.

Architect/Bouwbegeleider

De architect Royal Haskoning / DHV is een onafhankelijk internationaal ingenieurs- en projectmanagementadviesbureau, toonaangevend op het gebied van duurzame ontwikkeling en innovatie. Royal Haskoning /DHV heeft haar hoofdkantoor in Nederland en is al lange tijd vertegenwoordigd in Afrika en het Midden-Oosten.

Planning

In januari 2018 is gestart met de bouw. De oplevering vond in 2019 plaats.

Meer informatie

Benieuwd wat Remco Ruimtebouw voor u kan betekenen? Bel dan naar +31 (0) 88 004 93 00 of mail naar info@remco.jajo.com.

Contactpersonen

Erik van den Hurk

Exportmanager

Groepsonderneming van Janssen de Jong