download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube Staalbouwsysteem Turnkey internationaal

Nieuwbouw brouwerij Kilinto III

Addis Abeba

Remco Ruimtebouw heeft opdracht gekregen voor de realisatie van een brouwhuis, utility-gebouw, een gebouw voor productielijnen en opslag en vele meters pipebridges op een bestaande brouwerij in Ethiopië. De opdrachtgever is geen onbekende van ons. Eerder realiseerden wij al Kilinto I (21.366 m2) en Kilinto II (20.407 m2). Op ditzelfde terrein zal ook Kilinto III gebouwd worden.

Uitbreiding brouwerij

Kilinto III wordt een soortgelijke kopie van de eerder gerealiseerde fases. Met deze uitbreiding wordt ook al rekening gehouden met het verhogen van de productie ten behoeve van fase 4. Voor deze fase hoeft dan geen nieuwbouw gepleegd te worden, het kan gerealiseerd worden in de gebouwen van fase 1,2 en 3. Met deze uitbreiding is de opdrachtgever in staat om maar liefst 6.000.000 hl bier per jaar te produceren. Dat is gemiddeld 1.650 m3 (38 zwembaden!) bier per dag!

Wat gaan we precies doen in fase 3:

  Gebouw Ton staal
1. Brouwhuis 85
2. Utility-gebouw 42
3. Powerhouse  18
4. Productie- en opslagruimte 516
5. Waterzuiveringsinstallatie 15
6. Moutinname en -transportbrug 50
7. Leidingbruggen 170

 

De 90 zeecontainers met de totaal 896 ton staal worden in 19 fases getransporteerd en zijn gemiddeld zo’n negen weken onderweg.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De opdrachtgever is voorstander van onze samenwerking met de lokale arbeiders. Hierdoor creëren we een bron van inkomsten voor de lokale betrokkenen en doen ze veel ervaring op tijdens de montage. Onze supervisors zorgen voor de bouwbegeleiding en bewaken de veiligheid, kwaliteit en planning. Bij aanvang van het project hadden we één supervisor ter plekke. Naar mate het project vordert, schalen we dit aantal op en zullen er nog twee tot drie supervisors naar Ethiopië vliegen.

De opdrachtgever is zeer tevreden over zijn eerdere ervaringen met Remco Ruimtebouw. Dit alles zorgde ervoor dat wij ook deze nieuwbouw mogen realiseren.

Architect/Bouwbegeleider

De architect Royal Haskoning / DHV is een onafhankelijk internationaal ingenieurs- en projectmanagementadviesbureau, toonaangevend op het gebied van duurzame ontwikkeling en innovatie. Royal Haskoning /DHV heeft haar hoofdkantoor in Nederland en is al lange tijd vertegenwoordigd in Afrika en het Midden-Oosten.

Planning

In januari 2018 is gestart met de bouw. De oplevering zal medio oktober 2018 plaatsvinden.

Meer informatie

Benieuwd wat Remco Ruimtebouw voor u kan betekenen? Bel dan naar +31 (0) 88 004 93 00 of mail naar info@remco.jajo.com.

Contactpersonen

Erik van den Hurk

Exportmanager

Groepsonderneming van Janssen de Jong