Distributiecentrum Gaasperwaard

12107 GAASPERWAARD, VIANEN
12107 GAASPERWAARD, VIANEN
12107 GAASPERWAARD, VIANEN
12107 GAASPERWAARD, VIANEN
12107 GAASPERWAARD, VIANEN
12107 GAASPERWAARD, VIANEN

Project specificaties

Soort gebouw Distributiecentrum

Locatie Vianen

Oppervlakte 20.640 m²

Status Opgeleverd

BREEAM certificering Good

Nieuwbouw distributiecentrum

Pal naast de A27 en nabij de A2 bij Vianen is een distributiecentrum verrezen van maar liefst 20.640 m². Bouwcombinatie Hercuton / Remco Ruimtebouw – beiden onderdeel van de Bedrijfshuisvesting van JAJO – realiseerden het gebouw voor een toonaangevende vermogensbeheerder. Bijzonder is dat het project volledig conform de wet Kwaliteitsborging voor Het Bouwen (Wkb) is gerealiseerd.

De ontwikkeling is in nauwe samenwerking met Gemeente Vianen en de vermogensbeheerder tot stand gekomen. Jones Lang LaSalle B.V. is namens de belegger bij het project betrokken. Ivo van der Mark, CEO van JAJO: “De samenwerking tussen alle betrokkenen is erg goed verlopen. We waarderen de houding van de gemeente Vianen om te handelen met lef en de wil om zaken samen op te lossen.” Wethouder Wijnmaalen: “Gemeente Vianen is een moderne gemeente en is verheugd met dit pilotproject.”

Eerste project volledig Wkb

Gemeente Vianen handelde erg vooruitstrevend door deze nieuwbouw als pilot te gebruiken. De pilot voorziet net als in de toekomstige Wkb in een rol voor de gemeente als vergunning verlenende instantie waarbij uitsluitend preventief getoetst is aan het bestemmingsplan, de bouwverordening en het beeldkwaliteitsplan. De preventieve Bouwbesluit toetsing door Gemeente Vianen is bij dit pilotproject beperkt gebleven tot de voorgestelde gelijkwaardige oplossing voor het aspect brandveiligheid.

Bijzonder is dat de bouwcombinatie Hercuton / Remco Ruimtebouw en Gemeente Vianen de eerste combinatie is waarbij op deze wijze samengewerkt is en waarbij Seconed (TIS) vanaf het allereerste moment bij een nieuwbouw betrokken is. De omgevingsvergunning is volledig getoetst middels Technical Inspection Services (TIS). Ivo van der Mark: “Duidelijkheid over verantwoordelijkheden gaat de bouw verder helpen. We komen hiermee weer een stap verder richting hogere klanttevredenheid in de bouw.”

Toetsing

Tijdens de bouw heeft de gemeentelijke toezichthouder “over de schouder meegekeken” met de kwaliteitsborger. Steekproefsgewijs zijn constructiegegevens namens de gemeente getoetst. Door middel van tussentijdse rapportages werd de gemeente geïnformeerd over de bevindingen van de kwaliteitsborger. Na gereedkomen van de bouw is een gebouwdossier overlegd waaruit blijkt dat het gebouwde voldoet aan de geldende voorschriften en tevens op welke wijze dit is gerealiseerd.

Bouwcombinatie Hercuton en Remco Ruimtebouw

Remco Ruimtebouw werkte in dit traject nauw samen met zusteronderneming Hercuton. Zij zijn samen met ServicebouwPlus, Remco International en Ocmer van JAJO. Ivo van der Mark: “Hercuton heeft recent op Dordtse Kil III een pilotproject voor Wkb in gebouwklasse 2 gerealiseerd. De opgedane kennis en ervaring werd nu samen met Remco Ruimtebouw benut.”

Grootste gebouw bedrijventerrein

De nieuwbouw is op Bedrijventerrein Gaasperwaard op een kavel van 38.000 m2 gerealiseerd. Het 20.640 m2 tellende distributiecentrum is voorzien van een tweelaags kantoor. Hiermee werd het direct het grootste gebouw op dit bedrijventerrein. Het distributiecentrum is volledig gesprinklerd en beschikt over een laadkuil met 26 docks. Het duurzaamheidscertificaat is BREEAM Good.

Bedrijventerrein Gaasperwaard

Bedrijventerrein Gaasperwaard in Vianen ligt bij knooppunt Everdingen direct aan de A27, nabij de A2 en tevens vlakbij de A12. De ligging is zeer centraal en de bereikbaarheid is uitstekend. Het ruim opgezette terrein heeft percelen bouwgrond van verschillende omvang, een hoogwaardige bebouwing en ligt midden tussen het groen.

Martijn LucassenCommercieel Manager

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Remco Ruimtebouw voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

+31(0)88 004 93 00