Logistiek centrum Oldenburger | Fritom

Oldenburger FritomJAV_190724_004 (6)
Oldenburger FritomJAV_190724_004 (3)
Oldenburger FritomJAV_190724_004 (7)
Oldenburger FritomJAV_190724_004 (4)

Project specificaties

Soort gebouw Distributiecentrum

Locatie Veendam

Oppervlakte 5.000 m²

Status Opgeleverd

BREEAM certificering Outstanding

BREEAM Outstanding

Remco Ruimtebouw heeft in opdracht van Oldenburger|Fritom de eerste fase van een nieuw logistiek centrum gerealiseerd in Veendam. Het all electric onderkomen van de logistiek dienstverlener is een hoogstandje in duurzaamheid. Het nieuwe distributiecentrum heeft een oppervlakte van 5.000 m² en is 15 meter hoog. Het biedt ruimte aan ruim 15.000 palletplaatsen en 6 loadingdocks. Daarnaast bestaat het complex uit crossdock faciliteiten, een logistiek trainingscentrum en diverse kantoorruimtes.

Het logistiek centrum heeft een hoge duurzaamheidscertificering: BREEAM Outstanding. Deze normering valt in de hoogste duurzaamheidscategorie, klasse 5. Niet alleen voor opdrachtgever Oldenburger|Fritom, maar ook voor Remco Ruimtebouw was dit een primeur. Niet eerder bouwden we volgens deze vijf-sterren classering.

Het distributiecentrum is uitgerust met LED verlichting en heeft volgens de laatste duurzaamheidscriteria geen gasaansluiting. Wel is er een warmtepomp geïnstalleerd, een geavanceerd luchtklimaatsysteem en een supervlakke warehousevloer. Ook heeft Oldenburger|Fritom op haar terrein een circulaire milieustraat ingericht voor optimale afvalverwerking. Hoewel de warehousing activiteiten aanvankelijk semi-automatisch worden ingevuld, zijn meteen de nodige installaties gerealiseerd om in de toekomst volautomatische logistieke oplossingen te kunnen bieden.

Intensieve projectbegeleiding

Remco Ruimtebouw realiseerde de nieuwbouw turn-key, we coördineerden en begeleidden het bouwtraject van begin tot eind. Om bij elk onderdeel het best haalbare resultaat te behalen, waren we al vanaf de tekentafel in nauw overleg en dat bleef ook tijdens de realisatiefase zo. Aan het vaste projectteam hebben we in dit geval onze BREEAM-NL Expert toegevoegd voor de BREEAM-begeleiding.

Duurzame samenwerking

Oldenburger|Fritom is een financieel gezond familiebedrijf dat in 2017 haar 100e verjaardag vierde. Sindsdien mag het zich bij koninklijke beschikking hofleverancier noemen. Het bedrijf optimaliseert en verbetert de dienstverlening voortdurend. Klanten kunnen er terecht voor hun gehele supply chain. Sinds 1992 hebben we al diverse stalen bedrijfshallen voor het transportbedrijf gerealiseerd.

Martijn LucassenCommercieel Manager

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Remco Ruimtebouw voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

+31(0)88 004 93 00