Nieuwbouw brouwerij Haïti

DCIM100MEDIADJI_0271.JPG
IMG-20180402-WA0002
IMG-20180402-WA0004
IMG_0961

Project specificaties

Soort gebouw Productieruimte

Locatie Port au Prince, Haïti

Oppervlakte 5.426 m²

Status Opgeleverd

Brouwerij en leidingbruggen

In Haïti hebben we een brouwhuis, servicegebouw, vullijn en bijbehorende leidingbruggen gebouwd. Al eerder realiseerden we voor deze opdrachtgever een vullijn, leidingbruggen en stoomhuis op dezelfde locatie. De positieve ervaringen tijdens dit project zorgden ervoor dat de opdrachtgever opnieuw voor ons heeft gekozen. Voor het project werken twee Remco Ruimtebouw Supervisors ter plekke samen met lokale arbeiders.

De planning

De brouwerij wordt gerealiseerd in vier fases:

  1. Brouwhuis van veertien meter hoog  voorzien van twee verdiepingsvloeren voor kantoren.
  2. Utility gebouw, hiervoor bouwen we tussen twee gebouwen in.
  3. Leidingbruggen, worden over bestaande gebouwen en bruggen gebouwd.
  4. Nieuwe vullijn voor bier en frisdrank van 3.200 m².

Aardbeving- en orkaanbestendig bouwen

We bouwen op Haïti volledig aardbeving- en orkaanbestendig. En dat is zeker geen overbodige luxe bleek tijdens de realisatie van het vorige project in 2016. Orkaan Matthew hield toen flink huis. Onze Supervisors ter plaatse moesten zelfs twee dagen schuilen in ondergrondse ruimtes van een congrescentrum. Gelukkig bewees onze constructie al tijdens de realisatie “hurricane proof” te zijn.

Tonnen staal

Voor dit project was maar liefst 490 ton staal benodigd. Verpakt in 50 zeecontainers duurt het zo’n zes weken om dat te verschepen van de havens in Rotterdam en Antwerpen naar de bouwplaats in Port-au-Prince. Onze projectvoorbereiders verzorgden ook dit hele logistieke traject.

Bouwen met BIM

De gebouwen hebben we ontworpen we met BIM (Bouw Informatie Model). Hiervoor leverde Architect Royal HaskoningDHV ons het 3D-model van de fundering aan en wij voegen die samen met de modellen van onze staalconstructie, vloeren, trappen, kozijnen, roldeuren, dak- en wandbeplating. De installaties werden door de opdrachtgever zelf toegevoegd aan het model. Op deze manier krijgen we meer inzicht in het gebouw en verminderen we de kans op bouwfouten. Zeker bij het bouwen in het buitenland levert BIM grote voordelen op voor de klant en voor Remco Ruimtebouw. Elke container met bouwmateriaal die verscheept moet worden kost immers tijd en geld. Hoe accurater de voorbereiding in Nederland gebeurt, hoe efficiënter het transport en de uitvoering op locatie verlopen.

Bouwbegeleiding

Onze Supervisors zorgden voor de bouwbegeleiding en bewaking van de veiligheid, kwaliteit en planning. Wekelijks overlegden zij met de projectcoördinator in Nieuwkuijk om de voortgang te bewaken en eventuele aanpassingen door te nemen. De projectcoördinator bracht daarnaast periodiek een werkbezoek on site om zicht te houden op het werk aan de andere kant van de oceaan.

Erik van den HurkExportmanager

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Remco Ruimtebouw voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

+31(0)88 004 93 00