Ontwikkeling BioEnergieCentrale

foto opbouw hal bijgesneden
2016-10-17 09.36.17
Opouw2

Project specificaties

Soort gebouw Productieruimte

Locatie Duiven

Status Opgeleverd

Demontage en herbouw

Sparkling Biomass B.V. heeft in Duiven een warmtekrachtinstallatie gebouwd. Remco Ruimtebouw verzorgde de behuizing van deze centrale. Hiervoor is een deel van het bestaande gebouw gedemonteerd wat op een later moment, na de bouw van de installatie, werd herbouwd.

Op het bedrijventerrein Innofase in Duiven komen ondernemingen samen die actief zijn op het gebied van energie- en milieutechnologie. Sparkling Biomass B.V. is een van die bedrijven. Zij realiseren een 15 MWth biomassa gestookte warmtekrachtinstallatie. Deze installatie wordt gestookt op houtresten uit de gemeente Duiven en omgeving. De installatie kan uiteindelijk jaarlijks 12.500 MWh elektriciteit en 87.600 MWh warmte produceren.

De werkzaamheden aan de warmtekrachtcentrale en de behuizing wisselden elkaar af. Begin mei heeft Remco Ruimtebouw een deel van de staalconstructie geplaatst, waarna de installatie werd opgebouwd. In augustus hebben we onze werkzaamheden aan de staalconstructie hervat en hebben we het geheel wind- en waterdicht gemaakt.

Over Sparkling Biomass

Sparkling Biomass heeft een heldere doelstelling: het produceren van hernieuwbare energie uit biomassa. Daarnaast stelt Sparkling Biomass zich tot doel om industriële droogprocessen te beheren. De geproduceerde warmte wordt op de meest gunstige manier afgezet voor industrieel drogen en op termijn mogelijk voor stadsverwarming.

Martijn LucassenCommercieel Manager

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Remco Ruimtebouw voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

+31(0)88 004 93 00