Turn-key distributiecentrum Maasvlakte West

Image1
Image6
Image4-1

Project specificaties

Soort gebouw Distributiecentrum

Locatie Maasvlakte West

Oppervlakte 35.000 m²

Status In uitvoering

BREEAM certificering Outstanding

In samenwerking met Over Engh Vastgoed realiseert Bouwcombinatie Hercuton / Remco Ruimtebouw een turn-key distributiecentrum van bijna 35.000 m² in Rotterdam. Het warehouse komt op een kavel van 56.000 m² op Distributiepark Maasvlakte West in de haven van Rotterdam. De eerste fase is reeds verhuurd aan HM Group. De bouwcombinatie realiseert het DC turn-key vanaf ontwerp en engineering tot en met de uitvoering.

BREEAM Outstanding

De duurzaamheidsambitie van het distributiecentrum is BREEAM Outstanding. Het gebouw wordt energieneutraal door middel van warmtepompen en PV-panelen. Daarnaast worden diverse andere duurzame maatregelen toegepast zoals:

  •  Een goed doordacht verlichtingsplan voor kantoor, hal en terrein.
  • Hoge mate van thermisch comfort (klimaatklasse A). Er komt onder andere vloerverwarming in de hal.
  • Zeer energiezuinige lift.
  • Inkoop van duurzame bouwmaterialen met onderbouwde (duurzame) herkomst. Vrijwel alle producten zijn voorzien van duurzaamheidscertificaten.
  • Afwatering van het gehele terrein wordt gefilterd door een olieafscheider (OBAS) om waterverontreiniging (olie etc.) te voorkomen.
  • Uitgebreide energie- en watermonitoring.
  • Ecologische voorzieningen.

Externe kwaliteitsborging

Het gebouw wordt gerealiseerd onder externe kwaliteitsborging, waar Hercuton en Remco Ruimtebouw al sinds 2016 ervaring mee hebben. Hiervoor is BouwQ ingeschakeld.

Ontwerp en planning

Het gebouw meet in totaal circa 35.000 m², waarvan 2.000 m² mezzanine en 2.400 m² kantoor. Het kavel is gesitueerd naast het warehouse in aanbouw van het Koreaanse Busan Port Authority (BPA) dat eind 2021 door Hercuton opgeleverd wordt. Begin september start het grondwerk, de oplevering staat gepland in juli 2022.

Over HM Group

HM Group, is een succesvolle samensmelting van diverse logistieke bedrijven, waaronder Hooymeijer en VVT Europa. Alle diensten vanaf terminal tot achterland op het gebied van transport, opslag en haven zijn verenigd in HM Group.

Martijn LucassenCommercieel Manager

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Remco Ruimtebouw voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

+31(0)88 004 93 00


In de pers