G.S. van den IJssel

Via mond-tot-mond reclame kwam ik terecht bij Remco Ruimtebouw. Inmiddels heb ik al twee contacten naar jullie doorgestuurd, waarvan er één binnenkort start met de bouw. Dat zegt genoeg over de samenwerking. In eerste instantie wilde ik de offerte als vergelijkmateriaal gebruiken, maar er was meteen een leuke klik met Ron Drijver. Tel daar de goede recensies bij op en we hoefden niet meer verder te kijken.

Ondanks dat het een groot bedrijf is, is het contact erg direct. Als je Niels Verheijen of Jan Figee belt dan regelen ze het meteen. Alles is bespreekbaar en ze staan open voor ideeën van de klant. Daardoor was er bijvoorbeeld ruimte om lokale ondernemers in te zetten. Zo kon een van onze klanten, een loonbedrijf, als onderaannemer aan de slag bij de nieuwbouw.

Wat me opviel was de hoge bouwsnelheid en de planning die klopte als de spreekwoordelijke zwerende vinger. Corona speelde natuurlijk een rol, maar gelukkig kon er met onder andere extra toiletten, extra bouwketen en andere voorzorgsmaatregelen coronaproef doorgewerkt worden. Door verlate leveringen waren er soms tegenslagen, maar toch is alles op tijd opgeleverd.

Het gebouw bevalt heel goed, het is precies zoals we ons voorgesteld hadden. Door het vooraf visueel te maken, kregen we een goede inschatting van de ruimtes. Het interieur is warm en gezellig, maar ook met de buitenkant zijn we blij. Vanuit de gemeente moesten we 75% van het kavel bebouwen. Zo’n groot pand hadden we echter niet nodig. Daarom is er een soort schijngevel met een poort bedacht. Samen met de houten gevelbekleding geeft die het pand een enorme boost.

Mocht ik ooit opnieuw bouwen, dan doe ik dat weer met jullie. Ook als er een keer iets niet goed gaat, dan lopen jullie niet weg maar nemen de verantwoordelijkheid. Dat werkt heel prettig. Kortom, we zijn echt blij met het eindresultaat. Ik wil Ron, Jan en Niels bedanken voor hun inzet, input en expertise en natuurlijk eenieder die hier zijn of haar bijdrage geleverd heeft.

 

Robin van den IJsselEigenaar